Och fina Alexander

img_1272 (MMS)

Och fina Alexander


Helena pussas

img_8930 (MMS)

Helena pussas


Erika dricker vin

img_5249 (MMS)

Erika dricker vin


OBS, alkoholfri cider för janna så att ing...

OBS, alkoholfri cider för janna så att inget missuppfattas!


Fotis i Love you

img_6807 (MMS)

Fotis i Love you


Jag dricker cider...

...Helena och Erika dricker vin och vi har myyyyysigt=))

I-pod

Har precis fyllt på min i-pod med massa nya låtar inför hemresan inatt. Gottans! Har inte packat än, är såååå tråkigt. Vi åker från Nafplio 23.30 så jag har gott om tid på mig. Just nu åskar det och ser ut att bli regn. Passar bra att åka t Sverige som har massa sol har jag hört=)) Det gillas!!
Jag ska nog ta mig en lur innan dusch, har varit uppe sen tidigt och hängt med Dani i solen och ätit glass.

Hemma

Har kommit hem från stranden och hunnit äta moussaka. Nu kollar F fotboll och jag sitter framför datorn i vanlig ordning=) Idag jobbade F lite i baren på beachen där vi va. Oj, vilka minnen jag fick när jag såg honom bakom bardisken från när vi träffades första gången i Mykonos för snart 3 år sen, fick fjärilar i magen haha, mannen i mitt liv.
Sitter nyduschad i morgonrock på soffan och ska ta en lur tänkte jag. Imorgon blir det SWEDEN, JAPP!!!!!

När ska magen...

....börja växa då?? Man ser pyttelite men änsålänge känner jag mig bara väldigt plufsig! Jag går in i v. 17 imorrn och då åker jag även till SVERIGE WIIIIIIIHOOOOOOO. Kl 03.05 imorgnatt (lr tisdagmorgon) går mitt flyg, stackars min man som måste köra mig t Aten så sent. Nu ska jag gå ut m min vovvsa och sen blir det stranden.
v.17
Min älsklingsplutt

Strålande väder

Det har varit ganska trist väder hela veckan med moln och lite regnskurar men igår och spec idag är det strålande sol och varm temp. Nu blir det playan, jag hoppas vi stannar lääänge idag, så skönt och bada och dega i solstol=))
Hoppas ni hade en härlig midsommar!! Jag får fira det nästa år=( Saknade midsommarbordet med köttbullar, sill, ägg och jordgubbar m.m, mumma. Nä, nu hinner jag inte sitta här längre=)
Puss

Myskväll

i soffan med sambo, vovve och gotte=) Ostar, salami, kex och COLA hihi
Väldigt dålig bild, ber om ursäkt för det. Det fick bli photobooth! Min näsa ser nästan ut att vara Zlatans.

Sommarlåten i grece!!


Orka

skriva nåt idag. Jag är på dåligt humör och skittrött!

chill...

....i soffan.

Alkohol!!!!!!!!

JAg saknar alkohol!!! Trist men sant. Igår när vi glodde fotboll drack alla antingen öl eller mumsiga drinkar, mojitos, margharitas och strawberry daquiris och jag drack en milkshake..wooohooo, yey for me. Alltså, cigaretterna saknar jag inte det minsta, tycker det är råäckligt med cigg och röklukt men fan vad jag kan bli sugen på ett glas rött!! Jaja, det är ju bara 9 månader av en livstid så jag reder nog ut det! Men tyck gärna lite synd om mig.


Jag tror...

...jag känner min plutt därinne. Det bubblar och knuffas, kanske lite som "fladder" Hille =)) Men jag är inte helt säker så det känns inte så befogat att jubla och beundra än men det MÅSTE ju va min plutt hihi. Livlig en isf, igår och idag han han/hon dansat som en riverdance dansare!  Lite jobbigt nu om det visar sig att det är gaser och inte alls min bebi som håller låda haha...men det får vi nog aldrig veta. Ljuva tider är det iaf=)

Fotboll!!!

Precis kommit hem från torget där vi kollade fotboll Grekland-Argentina. Snacka om laddad stämning men så fort Argentina gjorde mål dog hela crowden. JAg tyckte Grekland gjorde bra ifrån sig, det var en spännande match tills det blev mål. Vi va ett stort gäng och vi hade väldigt trevligt. (Fotis är f.ö förbannad)
Promenad i gamla stan innan matchen
F bakom blomslöja
PÅ torget

Bästa vän!!

Sorry Erika och Helena men jag måste presentera min allra bästa nyaste vän!!!
Har kommit på att jag är djupt besatt av goda dofter och nu har jag införskaffat mig en airfreshener,  jag sprayar mig tokig härhemma med W5 airfreshener (purple blossom) JAg sprayar sängen, i garderoberna, i mina lådor och givetvis i alla rum!! Ibland sprayar jag tom Fotis, men han vill liksom inte lukta purple blossom, jag förstår ingenting, vem vill inte det?!

Det nalkas Sverige...

...snart=)!!! Im very excited. JAg har nog inte varit hemma på typ 6-7 mån tror jag. Jag ska äta massa thaimat och big mac burgare, mammas mat, svensk frulle med massa pålägg och FIL...hmm, nåt jag missat..åh JA GODIIIIIIIIIS!!!!!!!!!!! Åh jag längtar!!
Fick vårt resultat på provet vi hade i grekiska i fredags som var apsvårt (måste tillläggas). Jag fick 84 poäng av 100 vilket jag är supernöjd med, grattis till mig=) Nu ska jag laga fläskpannkaka till mig och mannen min...det ser vi fram emot. Mycket mat som cirkulerar i hjärnan nu, gud vad gott det ska bli när jag kommer t Sverige!!!!!!!!
Puss alla foodlovers

Nytt

Har köpt nytt armband av en försäljningssnubbe på stranden. Love it!
Vill ha den här oversized tröjan på HM

?

Vaknade kl 06 idag och nu sitter jag och tittar på soluppgången och funderar på livet. Det är många tankar som far runt i huvet på mig nu när jag är gravid. Plötsligt tänker man inte alls på sig själv lika mycket (redan liksom?) trodde det hände när barnet va fött.Jag har det bra här i Grekland men det går inte att undkomma att vi skulle få ett mycket bättre liv i Sverige, rent ekonomiskt. Plus att sjukvård och skolor går ju inte att jämföra med här. Det är en helt annan standard och kvalité i Sverige. Krisen här hjälper ju inte till heller. Usch, får ångest! Min mage kurrimurrar, är vansinnigt hungrig på frulle.

Nafplio

Torget i gamla stan
Nafplio från borgen i havet
F och jag på bänk i hamnen 2008

Fredagkväll

Här kommer fredagkvälls bilder
På tavernan, muntergökarna ville inte ALLS va med på bild...
...haha, men jag skulle tydligen va med på en massa bilder tyckte herrarna i hagen

Sommarbio!

Här kommer lite bilder från sommarbion=)
Såhär såg jag ut då
Mysigt va?

Förlåt allesammans!!

Erika påpekade mitt misstag så gentilt. Naturligtvis har man gått i skolan 12 år när man tar studenten haha...sorry!!! Jag e gravid!! Man får göra fel då=))

Godnatt

Har varit en aktiv dag idag. Jobbat, haft stort prov i grekiska (gick sådär) och nu har vi precis kommit hem från en trevlig middag på en taverna med Fotis bror, han e så söt! Han har tagit studenten i veckan, de firar inte det alls som vi gör hemma, synd tycker jag för det är ju en ganska så stor insats man gjort i 9 år=) Man behöver lite firning så det gjorde vi ikväll. Min telefon vill återigen inte cooperate med min dator så tyvärr blir det inga bilder från utomhusbion och ikväll men det ska väl funka så småningom. Nu blir det bingen strax, ska läsa lite först=)
Förresten, har mått jättekonstigt på sista tiden, magen krånglar, har kräkts idag. Är det graviditetssymptom eller är det hettan jag reagerar på kanske? Nån som vet?
Godnatten
"the host" av Stephanie Meyer (twilight författarinnan)

Ånga!!

Jag kokas upp i ångor!!!! Jag vill bara hem till kalla sverige nu!!! Jag dör i denna värme, det är som en bastu ute.

Stranden!!

Snart kommer Dani och hämtar mig.Vi ska ligga på stranden idag och plugga lite inför imorg. Det känns skönt att man kan ploffsa i havet när det blir för hett idag. Igår var det ju bara döden! Sex and the city sög tyckte jag. Ingen handling, övermaxat och så jävla over the top glam, det blev liksom inte roligt att titta för det va så himla orealistiskt, för mig iaf. Men kläderna va ju schyssta=)

Babyroom

Har kollat runt lite på nätet efter lite idéer och inspiration till bebisrummet. Tycker det är så kul!FAst jag skulle inte valt någon design av dessa rum. JAg vill ha vitt vitt vitt!!!(o kanske lite brunt o rosa om det blir flicka=))

Nu...

drar jag på sommarbio i hettan

Pust!!

Vilken dag!!!!! I 44 graders värme har jag jobbat för att sen GÅ till frissan och fixa utväxt som hade en AC som gått sönder(satt f.ö i 3 timmar och svettades som en gris) Gick hem, åt fisk. GICK igen till veterinären för att klippa Zoi så att stackarn inte blir för varm och nu sitter vi här i soffan och är heeeeeeeeelt PAJ!!!!! Det är helt sjukt va varmt det är, man blir helt ärligt yr i bollen så fort man går utanför dörren. Imorgon är det def. strand på schemat!!!!
Ikväll om 2 timmar är vi ett tjejgäng som ska gå o se sex and the city 2 på en utomhusbio, den är jättemysig, ligger i en inhägnad stor oasträdgård typ. Ska ta bilder. NU blir det kall dusch och iskallt vatten att dricka.

Det börjar ta sig

För en vecka sen såg jag ut såhär: v.14
Denna veckan ser jag ut såhär: v.15
SER NI NÅGON SKILLNAD?

ZOI min hund

Hur kan man älska sin hund så mycket, det är helt sjukt men Zoi är oxå den bästa hunden i hela världen. Hon är morgontrött som husse och matte och älskar att morgongosa. När vi ligger ansikte mot ansikte brukar hon klappa mig med tassen och när man har klappat henne en stund vill hon gärna ge tillbaka ömheten och då slickar hon hejvilt i ansikte, på armen...varsom=)  Vår lilla plutt!
När vi åker bil sitter vi fint i baksätet

GILLAR

Råhissar Chloes stil...hon inspirerar
Vill ha skorna!!!!!!!!!!!Lite som Dorothy i "trollkarlen från Oz=)) Piffigt!!

För er som inte vet!

JAg bor i Nafplio som ligger ca 1,5 timme söder om Aten. Är en mysig turist/hamnstad. Jag är helsvensk men min pojkvän är grek. För ung 2,5 år sen flyttade han till Sverige för min skull. Efter nästan 2 år i Sverige ville jag prova livet i Grekland +att F saknade solen för mycket=) Vi har snart bott här ett år och nu trivs jag bättre än i början för jag har träffat massa nya goa kompisar men vi vet inte om det blir en framtid här eller i Sverige...tiden får utvisa=)

de e mina!!

Ville inte ha spegelglas egentligen men de andra vann jag ej=( Tycker de här e rätt coola, kommer matcha till lånklänning lr höga shorts och instoppad tischa med avklippta lr upprullade  armar och kanske skinn lr jeansväst...=)

40 grader celsius...!!!!!!!!!!!!

JAg dööör så varmt det är!!!!!!!!!!!!Önskar jag inte hade skola och jobb så man kunde ligga i havet hela dagen. Har varit hos Daniela hela dagen, vi har suttit på hennes balkong och druckit iskall lemonade, gött men för varmt.
Men på tal om nåt helt annat, snart är jag ägare till ett par aviators.....jippiiiii!!!!
Kramar

Gomorron Måndag!

Blev inte jobb idag så jag ska dra t stranden om ett tag om Daniela lr Nadine hänger på. Nu jäklar ska det byggas på brännan, såklart smörjer jag in mig, är petnoga med det nu iom min bebis i magen. Jag har tänkt på en grej, hur varmt bir det därinne för bebisen när man solar, e det som en bubbelpool kanske...då e d ju rätt så skönt=) Läkaren har sagt att det är ok att bada och sola sålänge man e noga med att smörja in sig men det gäller ju alla, solen är STARK, var rädda om er. Ikväll är det skola...och på fredag PROV, usch vilken ångest.


black and white

F:s och min hand, det skiljer inte så mycket på färgen eller?
Har haft en fantastisk dag på stranden, sååå jäkla skönt och bara strandhänga och ploppa i havet när man blir för stekig. GÖTTANS!! Imrg är det måndag och ny jobb/skolvecka. På fredag har jag slutprov på grekiskan. Det ska bli 40 grader denna veckan och vem pallar plugga då liksom! Jaja...vad är en bal på slottet=)! Nu ska vi snart äta jordgubbssmulpaj fr igår....mmmmmmumsfilibabba!!!
Later

VÄLKOMNA...

...Alla nya läsare=)) Vad roooligt!!! Hoppas ni gillar och tittar in fler ggr!!!
PUSS PÅ ER!
"Gotte" som vi fick av Giannis och Daniella igår. Chokladen är yummie!!!
Jag idag (ursäkta spegeln, vi putsade den igår, funkade tydligen inte så bra=( )

Helena=)))..

...snart sitter vi i ditt kök igen och har djupa diskussioner men nu blir det te och bullar för min del ist för cigg och kaffe haha!! MISS and LOVE U GIRLY!!!!!

denna

Stephanie Long Dress SEK 349, Jeane Blush - NELLY.COM
vill jag oxå ha!!!

Brills

Funderar på att köpa de här på Tradera. 500 spänn! Vad tycks?

Lyckat!!

Kvällen blev kanonlyckad!!! Så himla kul hade vi, de är så himla goa. Det blir definitivt fler parkvällar med dem=) Synd att Anthony och hans fru inte kunde komma bara men han e ju britt aka fotbollsfreak och England spelade igårkväll, haha, ja...ni förstår! Hursomhelst, maten blev över förväntan kalasgod, synd att man inte är så hungrig när man lagat maten själv eller är det bara jag? Stått och andats in alla ingredienser och vet exakt vad som e i osv...inte lika kul o äta då?!
Idag blir det playan igen om en stund, är svinvarmt! Det verkar som att plutten i magen verkar gilla stranden också, det känns som det=) Just nu är jag är så lycklig så jag kan dö på kuppen!!!!!!!
Giannis och Daniela på vår balkong med smulpaj=)

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FAN VAD SNYGG MIN BLOGG E NU DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tack min snälla fina vackraste underbaraste Erika, I love you=))) Så fort jag såg den fick jag meddetsamma en sån bloggkick, nu jivvlar ska d bloggas. Åh vad nöjd jag är....TACK=)!!!!!!!!!!!Vad tycker ni om min nya blogg? Jag älskar den!
Puss min gurkfia

stressad!!!!!

Nu kommer gästerna när somhelst och jag är apstressad, tänk om inte maten blir gooood. Det blir fläskfilé i ugnen med creme fraiche/vitlöksgratinering och klyftpotatis och jordgubbssmulpaj till dessert m luftig vispgrädde=)) Håll tummarna för att det är gott!

Wiiiiihoooooo!!!

Min kära vän Erik...a=)) vill hjälpa mig med min nya design OCH en header, jag är superhappy för jag är verkl retard när det gäller sånt. Tack älskade Erika!!!!!

Lördag

  1. Steka på stranden några timmar
  2. Storstäda
  3. Laga middag (gratinerad fläskfilé med potatisgratäng)
  4. kl 20 kommer alla gäster
  5. HA en mysig kväll m vänner
Hinner man det? Kl är 11 nu liksom och jag sitter här o degar!!
Toodles!!!

HOOOOOOOOT!!!!!

Det är så hiiimla varmt och jag orkar inte göra någonting!! Det blir inte någon skola för mig, är helt yr och illamående av den här hettan och varmare ska det bli...PUST!!!!!! Jag ska tappa upp ett isbad och läsa min grekiska i badet....
Solen för er som inte fattar=)

Summer heat...

Den här vill jag gärna lägga vantarna på!

Varför tröttnar jag ALDRIG på denna låten!!!!!!! NOSTALGI!!!!!!


Det går...

...fortfarande inte att föra över bilder fr min lur till datorn....gaaaaah!!!!!!!!!!! Måste köpa mig en riktig kamera. Jag skulle gärna vilja ändra min bloggdesign helt o hållet, göra den lite somrig och romantisk. Hur gör man?  Jag är så otroligt efter i allt sånt, därför jag inte har någon schysst bild på startsidan...kallas det header?
Förresten...jag vill ha hår igen!!!
Bättre?
Sämre?

Kokos

Precis kommit hem, sitter och äter en kokosyoughurt som är himmelsk god. Asså, jag bara älskar alla grejer som det är kokos i...kokos e GOOOOOTTT!!!!! Orkar inte skriva mer för stunden, är såååå varmt!! Känns det som det är 70 grader i solen, hur ska jag klara denna sommaren?
På återseende!

går varm


Lökigt!!!

Försöker föra över lite bilder fr i-phone till mac men de har beslutat sig för att sluta samarbeta verkar det som. MÖG!!
Jag har iaf handlat en del asiatisk mat vilket inte tillhör vanligheten här, de är inte så förtjusta i etnisk mat här i Nafplio. Men faktiskt så har Lidl en asiatisk vecka så jag har bunkrat upp lite. Tänk att man skulle handla på Lidl en dag va?!; )
Eftersom det inte går att lägga upp mina fina bilder så tar jag från Google. Men såhär såg min maträtt nästan ut igår, hade ris ist för nudlar dock=)
  • Några champinjoner
  • Röd chili
  • Grön paprika
  • Broccoli
  • Kycklingfilé
  • Brunt ris
  • Vitvinsvinäger
  • Olivolja
  • Röd currypasta
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Hacka ner kyckling och grönsaker i bitar. Woka kycklingen i rikligt med olivolja först sen häll på grönsakerna. Häll på kryddorna och några splash av vitvinsvinägern. Currypastan tar man efter behag. Under tiden har du kokat riset och det häller du på woken oxå. Servera med soja=)))

Trist att ingen kommenterar

Vad tråkiga ni är om inte kommenterar=( Jaja...här kommer lite bilder på året som varit i stora drag här i la grece...saknar "the hair", nu känner jag mig som en pojke!!
Syrra m valpis några dagar innan flytt t Grek
Me med söt...syrris o jag e ganska lika på de här bilderna.
Flytten har börjat, lååång bilresa t Venedig(äntligen framme) nästa morgon väntar 30 timmars båtresa
Morgonlatte i Venedig
Trötta på hotellrum
Nafplio(grekland) Fotis rygg
Vi va på bröllop(inte vårt)
Pälskling och moi
Vi fick vår lilla plutten=))))))
Kvalitetstid på soffan
Min födelsedagsfrulle=) F kommer bli den bästa pappan=)
Hemma över jul i Sverige (saknar håret)
Hårmoments....Buuuhuuuuu
Det finaste hände
Magen börjar växa lite

Wok

Har kommit hem från skola, lagat wok med röd currypasta...mumma!!! Väntar på mannen min sen ska vi ÄÄÄÄTA, höjdpunkterna på dagen nuförtiden haha.
Nu ska jag lägga mig...Godnatten!

Vem är ni?

Hej alla mysisar=)! Har precis kommit hem fr jobb och runda m Zoi, det är så himla varmt och min kroppstemperatur är något högre än vanligt nu när jag är gravid, känner mig som en ugn, varm som en och bakar bullar som en=)!!
Jag har inte jättemånga läsare men ändå en del och jag är sååååå himla nyfiken på vem ni skönisar är=) Kan  ni inte presentera er, hade varit så kul=) Jag vet ju redan en del kompisar som läser bloggen ibland och det är skitkul men alla ni anonyma...pleaseeee?
Pusss

Kanelskit!!!

Nu blir jag riktigt förbannad. Jag försökte baka kanelbullar idag som jag velat göra i typ ett halvår, tror ni inte att allt gick åt helvete...degjävlet ligger i sopen, humöret är åt pipsvängen. Jag va så himla sugen liksom...dt är så typiskt!!! JAg skyller på Grekland som alltid, går inte ens att baka i detta land...wäääää, lite gnällig eller?!
Nu tänker jag aldrig baka mer!! (lr tills jag kommer t Sverige iaf) Vilket MÖÖÖÖÖG!!!!

Sveriges nationaldag!!!!

Grattis Sverige!!!!!!!!Varför kan vi inte fira vår nationaldag mer som normännen, där e det ett jevvla drag den 17:e maj !
Nu drar jag till Daniella och pluggar lite grecco.
Ha en fantastisk nationaldag hörrni=)!!!

Regn

Idag är det mulet och regnar vilket jag tycker är rätt skönt. Har varit så jäkla varmt och soligt så passar bra med lite svalka+att man inte får ngn ångest om man inte gör nåt vettigt. Kontentan= soffpotatisdag=)!! Mannen är i Aten och skriver tenta. Eg skulle vi åkt till Ikea idag men det "blidde" liksom inte av, trist, men lika bra o spara in på stålarna t Sverige...vill shoppa hemma ju! Svenskt mode är fantastiskt!!

Tips!

Har köpt den här "Velvet apricot bodybutter" från Bodyshop som tydligen ska va helt magiskt fuktgivande och som hjälper till att förhindra bristningar. Jag smörjer in mig maniskt med denna varje dag på magen och tuttarna för att undvika stretchmarks. Man blir alldeles sammetslen och soft=) Hoppas innerligt att jag slipper jobbiga bristningar. Jag tror på dig "velvet apricot"!!!!!!

Förmiddag under trädet

Detta torg är fantastiskt mysigt, känns mer italienskt än grekiskt. Tavernor, kafeer, barn som spelar boll och leker och massa männskor alltid=)!!


Mitt älskade Österlen

När jag kommer hem i Juli har jag och Helena bestämt att det blir en tripp till Österlen. Min mormor hade sommarhus i Maglehem (österlen) så under min uppväxt tillbringade jag många somrar där. Det är mitt Nirvana, man finner ett direkt lugn i själen när man kommer dit. Jag älskar...
Sen jag var liten har jag sagt att jag vill gifta mig i denna kyrka i Maglehem. Där är jag döpt också.

Förkyld lr Nåt

Tar tillbaka att energin är återfunnen, är superhänging, lite snorig och har värk i kroppen. Tror att en förkylning håller på att gro i mig....BLÄÄÄÄÄ, vill inte mer. När ska man börja må bra och njuta av att det växer ett fantastiskt liv i magen. Idag blev inge jobb, ska sova hela dagen och surfa runt på gravidbloggar och bebishemsidor, det är så mysigt=)!! STORT Grattis till en vän som oxå har ett litet liv i magen, fick precis veta och  att vi ska föda typ samtidigt ä ju skitkul=)) Vågar inte skriva ut ditt namn...kanske inte officiellt än? GRATTIS IAF, SKITKUL=)!!!!!!

TILL ERIKA=))

Jag och Erika ska ha bakdag när jag kommer hem t Sverige och bjuda till på bakfest hihi. Jag har bestämt att vi ska baka kanelisar och new york cheesecake..(slick runt mun=)) Men erika kan icke komme po nåe, så om ni har ngt tips, skriv gärna det. Annars erika, kolla Leila bakar, hon e go hon.

mellanmål

Äter grov smörgås med salami, keso och tomater....guuuuud det e så gott!!!!!!!!!!!!!!
orkar inte lägga in bild men den ser jävligt smaskig ut oxå=)

Namaste


Yoga

Precis kommit hem från yogan. Nadine min kompis är instruktör. Det var väldigt skönt och avslappnande, tror vi stretchade varenda muskel i kroppen. Vill kombinera yogan med mer actionfyllt pass dock men det får räcka med powerwalks sålänge=) Τωρα (nu), dusch!!!!

Det mest underbara i hela världen

Huvudet är upp och ner här, fick inte rätt på´t
Min lilla plutt

Tisdag

Alltså jag har gått ha varit bajstrött i 3 mån, har verkligen inte haft någon energi ALLS!! Men igår började jag knapra i mig järntablett och fytusan vilken skillnad, har fått en sån energiboost så det inte är klokt!!! Käner mig som en helt ny människa, verkar som min lille plupp i magen snor till sig allt järn minsann=))
Igår va fantastiskt roligt, massa god mat och mycket skratt, kul man man faktiskt ha nykter oxå hihi!!
Mirto, the birthdaygirl
Idag blir det fika med Shawna och ikväll yoga=)

RSS 2.0