Början

Jaha, då har man anlänt i Sverige och man välkomnades med att bli delgiven en dunderförkylning. Nu börjar jag bli lite bättre men har varit ganska på otopp om säger.
Att komma tillbka till Sverige är att börja om på en splitterny kula minst sagt, det är hårt jobb med att fixa jobb och boende men den här gången ska det gå bra, har fina vänner och släkt som gör allt för att hjälpa. Kontakter är ju allt i alla sammanhang=) Nu när jag börjar bli frisk är det massa som ska planeras och fixas och köpas och så vill jag ju träffa alla mina underbara vänner, blivande mammor och icke blivande mammor=)))HIhi...det är så roligt att så många ska ha nya gosiga bebisar ung. samtidigt som jag haha, fantastiskt trevligt!!
Jag gjorde glukosbelastning och undersökning igår hos min BM, alla värden va finfina men drycken kunde jag varit utan.
Nu är jag i v.31, asså 9 veckor kvar, fatta det, 9 freakin veckor!!!! Jag fattar ingenting!!



Hunter

Jag har fallit för hunter flugan och blivit med gummidojjor

Imon får jag dem, en liten "flytta hem" present från min älskling

Luktas det foglossning

Fan asså, nu börjar jag tro att jag har foglossning. Höfterna gör cp-ont och ryggen gör svinont när jag går (ej motionspromenader). Vad ska man göra för att det ska försvinna? Låter det som foglossning eller är det för att magen e stor nu? HJÄÄÄP!! Ska t barnmorskan nästa vecka så då får jag väl klarhet i det hele=)

Presenter

Från Farmor och Farfar

Ett litet mjukt set


Den stickade luvjackan med mjukt foder i är superfin!
Tack=)!!!

resultatet



Körde på en "frallmanikyr" Tycker det e fräscht=)

Morgon

Det är mulet ute, jag har sovit askasst. Gör så himla ont i höfterna så jag vet inte vad. Är det någon annan som har haft det problemet och hur kan man få det att försvinna? Idag ska jag göra manikyr kl 10, behöver lite ompyssling, känner mig inte så het just nu. 2 dagar kvar innan avresa...känns pirrigt! Zoi känner nog på sig att nåt kommer hända, hon är så mammig och pappig nu. Går inte ut med bara husse eller matte....det ska va båda minsann haha!! Min snutt!



Lite ofärska bilder får ni nöja er med=)

Åh just det ja, går in i v. 30 idag lr 29+0 som man också så fint säger. Tjohoo på det!!

=)

Hittade en lista på graviditetsbesvär, hoppas det va okej att jag tog den.

Halsbränna: ja, ibland och då är det ILLA
Ryggbesvär: yes box, i svanken typ
Bäckenbesvär: höftbenen gör asont varje morgon för att jag bara kan ligga på sidorna.
Muskel och vadkramp: njaej, fått nån gång men inge återkommande
Åderbrock: Nope
Hemorojder: Nej
Hård mage/förstoppning: Lite hårt är det allt=)
Gasig mage: Njaa, inte så
Nästäppa: ja, det har kommit nu på sista tiden
Urinvägsinfektion: Nej
Känsligt tandkött: Ja
Bättre hy och hår: Det är nog detsamma
Illamående: Det började i v.7-8 och varade t v.12-13, fruktansvärt jobbigt!!!
Ömma bröst: Nej
Viktökning: Hallå, raketfart på vikten, 12 kg hittils i v.30. Vansinne!
Trötthet: Som ett brev på posten kom tröttheten tillbaka denna veckan. Har hört att det blir så runt den här tiden.
Upp och ner i humöret: Jovars, kan bli RIKTIGT arg för småsaker.
Strimmor på magen: Nej, peppar peppar
Putande navel: inte än
Svullnader: lätt fötterna och jag tror händer och fingrar. Kan inte ha mina ringar så ja...antar jag.
Yrsel: Kan få det rätt ofta men vet inte varför, kanske när det är för varmt och jag e trött. kommer tillsammans m illamående.
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Eh JA!!
Blodbrist/ järnbrist: nope
Sammandragningar: ja, när jag motionspromenerar
Sömnproblem: Japp. den sista tiden
Blödningar: Nej, inget alls
Ökade flytningar: Ja
Trängningar att kissa: Nej
Nytt matbehov: Sött bara, jag kan gå utan mat en dag och bara äta cupcakes och brownies. Haha, konstigt vikten är som den är=)

=(

Jag ska inte babbla politik, har fått nog men jag måste säga att jag är djupt besviken på vad som hänt! SD i riksdagen var ju det som inte fick hända. Jag hoppas innerligt att det blir samarbete mellan grönt och blått så att rasistpartiet kan behålla sin efterblivna politik långt upp där ljuset aldrig når!! Så!!

Hemmavirk

Fotis mamma är otroligt duktig på att sticka, virka och sy. Nu har hon stickat en filt och virkat en kofta, mössa och tossor. Är väldigt imponerad av hur duktig hon är och de är sååååå fina. Att virka och sticka kläder t bebis har liksom försvunnit lite med tiden så jag tycker det är skitkul att ha något som är handmade, både för mig och Mio. Det här ska han ha på sig när vi åker hem från BB med något lite mer killigt undertill=))
Kolla vilken söt asså, den kanske e lite tjejig men man kan ju bryta av med nåt killigt som sagt. Man ser inte alla detaljer men den är så välgjord med fina spetsdetaljer och sidenband.
Mössa
Små tossor
Och en galen morsa med crazy hair!!!

En vecka...

...kvar i Nafplio. Nu börjar det kännas lite sorgligt men ändå skönt att komma hem.
Någon frågade var jag kommer ifrån i Sverige, jag kommer från Hbg och jag har haft lite ströjobb här i Grekland. Jag pratar lite grekiska men förstår väldigt mycket. Min pojkvän pratar bra svenska men ska ta kurs när vi kommer tillbaka för att förbättra den. Jag hoppas jag kan utveckla min grekiska i Sverige med hjälp av folkuniversitet. Jag kommer att föda i Sverige, tryggt och bra. Den svenska sjukvården ska vi vara väääääldigt glada för!!
Hoppas det täckte dina frågor=)
Idag har vi varit på stranden, den här veckan ska det pressas ordentligt, måste passa på nu innan vi drar så man får lite färg i höstkalla Sverige. Snart ska vi ut o äta sen lurre nånstans.
Ha en fin dag!

Baby moses

Den här får vi nog banne mig införskaffa, den e bara så himla fin.
Från Simpleworld, finns i creme som denna, vit, babyblå och babyrosa.

Prego

Jag gick in i v. 29 igår. Snart 30 veckor gravid, 30 är något av en milstolpe har jag fått berättat för mig. Jag e lite trött på detta nu faktiskt. Magen e tung, jag mår illa efter intag av mat, det gör ont när jag försöker motionspromenera, jag kan bara ligga på sidan vilket jag får svinont i höfterna av, kan inte andas bra...jeje, listan e lång men dt ska nog bli bra det här. Funderar på att gå på gravidmassage och spa när vi kommer hem t Sverige, det hade varit såååå skönt!  Mio sparkar och vänder och vrider på sig som aldrig annars. Vissa gånger kan det kännas lite obehagligt men för det mesta e det ganska coolt=)

2010

Om SD väljs in i riksdagen blir jag jävligt besviken!!!! Har vi inte kommit längre i utvecklingen? Har vi inte läst historia?!! Det är år 2010 inte 1939. VArför får ens ett sånt parti bildas med tanke på världshistorien, jag fattar inte!

Kalimera!

Idag köpte vi med oss frulle och åkte till stranden och myste=) Jag simmade ut en sväng men blev inte långvarig då jag såg en fabulöst stor manet (medusa) heter de här, tycker det passar bättre. Brun och fet va den och på vägen in mot stranden igen såg jag ytterligare 2 st, tror ni jag simmade snabbt lr?! Efter stranden blev d lite shopping, F köpte träningsdojjor. Nu ska jag vila lite och senare ska jag hem t Shawna och Panos som jag inte träffat på hur länge som helst. Jag vill in till Aten innan vi åker t Sverige, vill shoppa på kolonaki

Kappa och Jacka

Lite idéer på ytterplagg i höst/vinter. Jag skulle gärna vilja ha de här 2.
Käck ryttarjacka, kanon t vardags
Lite mer klassisk kappa, gillar att den är så enkel.

Pappas lilla inköp=)

Det här köpte pappa Fotis igår till lillen=)
Färgglada varma tjocka strumpor och ett par vita sköna bomullsstrumpor. 

Inga..

...kläder passar längre=(( Nu måste jag köpa nytt=)) Idag är jag beroende av den här drycken:
JUICEHÅNGEL

Lycka

v.28
Vi har fått se vår prins idag...åh vad fin han är=) Jag längtar efter att få träffa honom.
Ansiktet i profil, man ser inte så väldans bra men vi fick se honom framifrån oxå, shit asså, det va verkligen coolt. Typ nu vet vi hur han ser ut nästan ju=) Mio min Mio=)
Han väger nu 1.185 g vilket är lite över kurvan säger de här men jag vet inte. Har läst på svenska gravidkalendrar att det är normalt. Han beräknas födas 3.500 g vilket jag tycker e helt ok, men det räcker där haha. Så...en liten update!

Min kära vän...

...Erika, du har gjort så att man kanske ser ljus i tunneln. You have made my day och jag älskar dig min fina vän!

Bok

Den här boken har en tjej tipsat mig om, den verkar vettig att köpa. Vi vill ju gärna skriva till lillplutten och dokumentera på ett organiserat sätt=)
"Bästa boken om mig, inte så lite kaxig" av Therese Öhman

No

Har ingen energi alls! Sover kasst om nätterna och mår illa emellanåt.
Är ingen vacker syn för tillfället så jag orkar ej lägga in v.28:as bild på magen. Nu deckar jag nånstans.

Helt seriöst!!

Jag och F var precis och handlade lite hygienartiklar på apoteket och de hade en våg i skitbutiken!!! Gissa hur mycket jag fläskat på mig????!!!!! Jo...då kan jag berätta att jag har gått upp 12 friggin KILOGRAM!!!!!! Men till mitt försvar så har jag druckit massa vatten och ätit en del idag....kanske det bidrar lite, eller? Aja, nu får det va slut med sötsakerna t vardags banne mig. Pallar inte va ett fläbbo efter födseln, det blir ju så jobbigt att gå ner. Hoppas amningen hjälper t med det mesta. Jag mår prima annars fastän vi bor typ som två hoodlums=), jag bryr mig inte för snart ska vi flytta heeeeeeem, hoppas allt går som vi planerat bara. På onsdag går jag in i v.28. Då är det 12 veckor kvar t bf, känns som vi har miiiiiljoner saker att förbereda fram tills dess men som vi brukar säga: Det löser sig alltid!=))
Förresten, MÅSTE man skriva en förlossningsplan eller det behövs inte? Vad är det de vill att man ska skriva?
Nu ska jag och mannen min glo på "SAlt", nån som sett den? Är den sevärd?
Pussen

...

JAhapp, om 2 timmar har jag lektion så jag sitter här och försöker förbereda mig och äter lakrits samtidigt=)) Efter att vi druckit morgonkaffe på "sweet cookies" åkte vi och kollade på lite familjebilar. Jag villl ha en jeep, det är så skönt att sitta lite högre upp, då får man lite bättre koll=) Sen åt vi lurre, det blev fisk och gröna bönor, Fotis har påbörjat sin diet from idag, han ska gå ner 20 kg. Han har varit skengravid.
Nej...nu måste jag återgå till mina förberedelser!
Bild från sjukhus förra veckan innan allt ståhej
dricker mitt kaffe

YEEEAAAAAH!!!!!

Igårkväll ösregnade det, hela Nafplio va en enda stor pöl, så jäkla skönt!!! Idag är det väldigt mulet och grått, perfekt väder för mig=))) FAst nu verkar det spricka upp...skit!!!
Alla möbler är GONE, vi har bara en madrass och ett lågt bord och kuddar att sitta på haha och en jäävla massa kläder och skor. Jag kan inte förstå hur vi ska kunna få hem allt men det löser väl sig. Vi får köpa nytt i Sverige, det hoppas jag nästan på hihi!!
Jag har babyfeber, surfar runt på mammabloggar, kollar preggevlogs på youtube, kollar babykläder på typ alla webshopar som finns, bröstpumpar, babybjörnar bla bla...
Nu ska vi ut och dricka morgonkaffe och jag ska förbereda inför svensklektionen m Vassia ikväll, det blir att lära sig adjektiv idag=))

Lördagsgotte!!!!

O dom hade laaaaaakrits som jag har varit sugen på sååååå länge...mmmmm

UTTRÅÅÅÅÅÅKAD!!!!!!!!

Håller på att packa och dona, jag får katarr överallt i kroppen  av denna röra!!!!!! Så jag beslutar mig för att surfa lite och försöka koppla bort allt tumult. Imorgon kommer de och hämtar alla möbler wääää, känns konstigt. Lillen i magen slår kullerbyttor i magen och kör rundtur, ena sekunden är han långt nere och sparkar för att i den andra sekunden sparka på mina revben på sidan, han är överallt den lille rackarn. För det mesta är det mysigt men ibland gör det ont.

oh my lord!!!!!

De här pjucksen får gärna landa i min skohylla
Från Zara webshop. Är det inte alldeles fab att man kan shoppa online därfifrån nu...whooohooo!!!

feelgood


Sköönt

Vädret är så behagligt nu, temperaturen har säkert droppat 5-10 grader...jag njuter av det. Idag har det varit svensklektion med Vassia och sen har jag bara knåpat härhemma med att packa till flytten som går av nästa vecka. Guuud, vi har så mycket grejer och vi måste nog slänga massa för allt kommer inte gå ner i 4 resväskor. Vi kommer inte köra till Sverige den här gången för F ska sälja bilen Buuuuuhuuu, jag lider, F lider och jag  är säker på att plutten i magen tycker det är jävligt B oxå, billösa liksom, huvale!!
V. 27 gick jag in i igår, time flies, har grym halsbränna men har skaffat naturpreparat som hjälper hyfsat, thank GOD!! Magen växer väl sådär, börjar bli orolig att han inte växer som han ska därinne, jag tror inte det är några problem men det hade varit skönt att få komma till en läkare snart och checka av.

Herregud

Vilken jävla dag!!!!!Vi skulle träffa en läkare på statligt sjukhus idag, vi hade tid kl 10.30, vi väntade och väntade...kl 12 fick vi nog. Bredvid oss satt ett zigernarpar med deras lilla dotter på 2 år kanske, den här lilla flicka lekte med en kork från en vattenflaska och tog plötsligt in den i munnen och föräldrarna blev väl rädda och störtade fram t henne och tog ut korken.. MEN... sen får den söta stackars flickan ett par hårda jävla lavetter av både mamman och pappan och pappan kastade henne upp på väntstolen. Alltså både jag och Fotis blev aschockade och tittade med avsky på dom, om jag inte varit så chockad hade jag hasplat ur mig -What the fuck are you doing you fucked up ignorant assholes!!???? Fotis drog mig därifrån rätt snabbt för han vet hur jag reagerar på sånt. Stackars stackars flicka...usch!!Borde ju fan anmälas, måste undersöka det!
Sen åkte vi t veterinären för att få chip, pass, avmaskning och undersökning till Zoi som ska bli svennevovve=))) Hon flyttar alltså med till Sverige. Allt som allt hamnar notan på 1200 pix, vilket är ganska schysst!
Efter det åkte vi till svärföräldrarna för lunch och den lunchen turned into andra världskriget, på bordet låg ämnet GIFTERMÅL, F:s mamma kan inte riktigt fatta att vi inte vill gifta oss just nu, herregud vilket drama. Fotis blev riktigt förbannad, har aldrig sett honom så arg haha...men det blåste över rätt fort och hon förstår väl att det är våra liv och vi gör vad som känns bäst för oss. Jag tror att hon är lite ledsen att vi flyttar. Pappan däremot är aschill med allt vi gör...haha...gillar honom skarpt!
Puh...nu ska jag chilla i en timme sen ska vi till veterinären och fixa till loppan så hon är flyttklar=)

RSS 2.0